Jouw producten

De volgende producten zijn op basis van jouw haareigenschappen geselecteerd.

Stel je eigen starterspakket samen

Stel in 6 stappen jouw starterspakket samen en vergeet niet de gebruiksaanwijzing toe te voegen, deze kan je vinden onderaan bij accessoires. Of gebruik het basis pakket van CG natural, vergeet hier niet een masker en de final wash nog aan toe te voegen.

Stap 1: Final wash

Een final wash is een niet CG-vriendelijke shampoo en gebruik je eenmalig. Met deze shampoo was je alle siliconen, van vorige producten, uit je haar. In deze shampoo zitten sterke sulfaten, die de siliconen uit je haar wast. Pas na de Final Wash kan je echt beginnen met de CG-methode.

Stap 2: CG-shampoo

Een CG-shampoo gebruik je om alle product restjes (ook wel build-up genoemd) uit je haar te wassen. Het verschilt per persoon hoe vaak dit nodig is. Veel mensen doen dit ongeveer wekelijks.

Optioneel: Co-Wash

Een Co-Wash is een product dat qua reiniging tussen een shampoo en een conditioner in zit. Hiermee wordt je haar op mildere wijze schoon. Een Co-Wash is bedoeld als opfrisser tussen de shampoo wasbeurten door. Om de build-up volledig weg te krijgen is het raadzaam af en toe je haar te wassen met een shampoo.

Stap 3: Conditioner

Een conditioner verzorgt en voedt je haar, waardoor het niet uitdroogt en daardoor minder pluist. Een conditioner spoel je weer uit.

Conditioner met grote proteïne moleculen:

Conditioner zonder proteïne:

Stap 4: Leave-in

Een leave-in voedt en verzorgt het haar waardoor je gedefinieerd en pluisvrij haar krijgt. Een leave-in hoef je niet uit te spoelen.

Leave-in met grote proteïne moleculen:

Leave-in zonder proteïne:

Stap 5: Styling

Bij styling gebruik je een mousse, gel, cream of custard. Hiermee breng je je haar in model en zorg je voor definitie en fixatie. Het gebruik van een mousse wordt bij jouw haartype afgeraden omdat het waarschijnlijk niet genoeg houvast biedt.

Gel

Cream

Stap 6: Masker

Een masker gebruik je voor extra voeding en hydratatie. Hiermee verzorg je je haar, wat breuk en pluis verminderd. Een masker gebruik je ongeveer 1 keer per week en spoel je uit. 

Accessoires

Vergeet niet het linkje van jouw uitslag op te slaan & de test regelmatig opnieuw te doen aangezien jouw haareigenschappen kunnen veranderen.