Minerale oliën

Minerale oliën worden bij de CG-methode vermeden. Mineralen oliën leggen een laagje om je haar en op je huid, waardoor deze niet meer kunnen ademen. Zowel je haar als je hoofdhuid worden afgesloten en kunnen geen voedingsstoffen meer opnemen. Ook kan de hoofdhuid geen afvalstoffen meer uitscheiden, dit kan voor huidirritaties zorgen. Om de oliën volledig uit je haar te wassen heb je een shampoo met sulfaten nodig, hiervoor kan de Final Wash gebruikt worden.

Verder zijn er onderzoeken gedaan die aantonen dat mineralen oliën kanker veroorzaken. Daarnaast zijn er onderzoeken die dit tegenspreken. Veel van deze onderzoeken zijn gefinancierd door bedrijven die baat hadden bij deze uitkomst. Wij twijfelen daarom over de uitkomst van deze onderzoeken, maar sluiten het niet uit.

Minerale oliën zijn een bijproduct van de winning van aardolie. Aardolie, en dus ook mineralen oliën, zijn slecht voor het milieu omdat ze slecht afbreekbaar zijn. De oliën komen terecht in het ecosysteem en tasten deze aan.