Siliconen

Siliconen zorgen ervoor dat je haar zacht, glanzend en goed doorkambaar wordt. Dit ingrediënt wordt tijdens het volgen van de CG-methode vermeden. Siliconen leggen een laagje om je haar heen, waardoor je haar dikker wordt en meer glanst. Ook zorgt dit laagje ervoor dat je haar beter beschermd is tegen bijvoorbeeld de stijltang. Als je een tijdje gebruik maakt van haarproducten met siliconen stapelen de siliconen zich op, op je haar. Je haar krijgt dan een doffe uitstraling door de hoeveelheid siliconen. Daarnaast kan je haar steiler worden, dan het daadwerkelijk is. Andere verzorgingsproducten kunnen je haar niet goed meer voeden, door het siliconen laagje. Door dit laagje siliconen krijgt je haar niet genoeg zuurstof en wordt het verstikt, dit kan voor haaruitval en het afbreken van haren zorgen.

Verder verstoren siliconen de talgproductie van je hoofdhuid. Alleen de meest agressieve sulfaten kunnen de siliconen uit je haar wassen, waardoor de opstapeling niet verder gaat en wordt verwijderd. Daarom is het belangrijk om bij je Final Wash een shampoo te gebruiken die wel sulfaten bevat en geen siliconen, om op deze manier de siliconen volledig uit je haar te wassen en ze daarna niet meer te gebruiken. Klik hier als je direct naar de Final Wash shampoo wilt gaan.

Bovendien zijn siliconen slecht voor het milieu, ze zijn namelijk slecht afbreekbaar. Via het doucheputje komen deze siliconen in  het oppervlaktewater terecht.