7 Tips voor het creëren van volume

Prachtige krullen of een mooie slag, maar bovenop je hoofd stijl haar en geen volume? Wij gaan je helpen! Met deze  tips krijg je meer volume bovenop.

1. Wassen

Het creëren van extra volume begint eigenlijk al bij het wassen. Zorg ervoor dat je regelmatig een reinigende shampoo gebruikt, om je haar goed schoon te krijgen en build-up te voorkomen. Breng alle andere producten (conditioner, masker, leave-in, cream, gel) niet direct aan op de hoofdhuid. Anders loop je het risico dat je haar sneller vettig wordt en de haren bij je hoofdhuid juist verzwaard worden.

2. Scrunchen

Na het douchen breng je als eerste bijvoorbeeld een leave-in aan. Daarna scrunch je vaak een gel in je haar om de krul te stimuleren. Zorg ervoor dat je niet alleen scruncht in de puntjes van je haar maar ook iets meer bij je hoofdhuid. Zoals hierboven al genoemd werd, moet je er wel opletten dat er niet te veel product op de hoofdhuid terecht komt.

 

3. Föhnen

Een föhn met diffuser kan wonderen doen! Er zijn enorm veel technieken om je haar te föhnen, maar wij hebben de meeste successen gezien, als er een combinatie wordt gebruikt van de ‘hoover techniek’ van Manes By Mell en de traditionele diffuus techniek. In het volgende filmpje worden de twee technieken gecombineerd, van minuut 6:47 tot 9:20.

4. Losschudden

Het klinkt simpel, maar kan soms erg goed helpen. Als je haar helemaal droog is, kan je even ondersteboven gaan hangen en je vingers bij de aanzet van de haren zetten. Vervolgens schud je je haar goed los. Op die manier zorg je ervoor dat je haar losser van de hoofdhuid komt en je meer volume bovenop krijgt. Een afrokam kan hier ook heel goed bij helpen.

 

5. Clipping

Een andere techniek om meer volume te creëren is de clipping techniek. Als je je haar hebt gestyled en het nog nat is, breng je klipjes aan bij je hoofdhuid. Je brengt het haar iets omhoog en zet het haar vast met een klipje. Als het droog is verwijder je de klipjes en heb je meer volume bovenop. In onderstaande video wordt de clipping techniek uitgelegd. 

6. Van scheidingen wisselen

Ook kan het helpen om van scheiding te wisselen. Je haar zit anders en moet wennen aan het nieuwe model waardoor je meer volume bovenop hebt. Als je bijvoorbeeld altijd een midden scheiding hebt probeer eens een schuine scheiding en andersom.

7. Denman borstel

Een stylingsborstel, zoals de Denman borstel, kan je helpen bij het creëren van meer volume. Voor de haren bovenop je hoofd houd je de borstel horizontaal en borstel je recht omhoog. Voor de overige haren houd je de borstel verticaal  en borstel je opzij. Niet zeker welke borstel past bij jou haartype? We leggen het graag uit in onze Denman Blog.

 

Helpen al deze tips niet? Dan kan het zijn dat je of te zware producten gebruikt of toe bent aan een knipbeurt om je haar weer in model te krijgen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.