Föhn

Krullend haar verzorgen kan lastig zijn, maar met de juiste haardroger wordt het een stuk makkelijker. In deze blog beschrijven we een aantal haardrogers voor krullen. Of je nu op zoek bent naar geavanceerde functies of een betaalbare optie, deze blog helpt je bij het vinden van de juiste föhn.

Het is goed om te weten dat er drie soorten motoren voor föhns zijn, namelijk een Digitale motor, AC motor en een DC motor.

Digitale motor

De digitale motor heeft de nieuwste techniek. Een föhn met deze techniek is vaak wel wat duurder dan een föhn met een AC- of DC motor. Een digitale motor is de meest krachtige motor en gaat over het algemeen langer mee, waardoor deze duurzamer is. De motor genereert een hoge blaaskracht, maakt weinig geluid en is relatief licht. Met de digitale motor is je haar het snelste droog door de hogere blaaskracht.  

AC motor

Een AC motor is wat zwaarder dan de digitale motor. De motor genereert ook een hoge blaaskracht. Een AC motor is van mindere kwaliteit dan een digitale motor en gaat hierdoor gemiddeld minder lang mee. Een AC motor heeft een betere blaaskracht dan een DC motor waardoor je haar eerder droog is. Voor dagelijks gebruik is raadzaam om een föhn met een AC- of digitale motor te nemen. 

DC motor

Een DC motor is een basisklasse motor en is het oudste. Deze motor gaat gemiddeld minder lang mee dan een digitale motor en een AC motor en is hierdoor minder duurzaam. Het kan even duren voordat het haar droog is. Ook maakt de motor meer geluid dan de hierboven genoemde motoren. 

 

Dyson Super Sonic

De Dyson Super Sonic föhn is perfect als je op zoek bent naar een krachtige en lichtgewicht föhn die je haar snel droogt en helpt bij het stylen. De prijs ligt met € 449,- wat hoog, maar daar krijg je wel kwaliteit voor terug.

De Dyson bevat een digitale motor, genereert een hoge blaassnelheid en maakt relatief weinig geluid. De ionische technologie voorkomt dat je haar gaat pluizen en statisch wordt, waardoor het er gezonder uitziet. Het snoer is 2,8 meter lang. De Dyson heeft drie blaas- en temperatuurstanden en een koelknop. De föhn weegt 630 gram.

De prijs van de Dyson Super Sonic is momenteel* € 449,-.

 


Chi Lava Föhn

De Chi Lava Fohn is een krachtige föhn met een DC-motor. De föhn heeft twee temperatuur- en blaaskrachtstanden. De Chi Lava maakt gebruik van ionische technologie om pluizen en statisch haar te voorkomen en heeft een koelstand. De föhn heeft een snoer van 3,35 meter. De Chi Lava Fohn weegt 630 gram.

De prijs van de Chi Lava Föhn is momenteel* € 124,95. 

 


BaBybliss Smooth Pro

De BaBybliss Smooth Pro is een krachtige föhn met een AC-motor. De föhn weegt 454 gram. Door de ionische technologie voorkomt de föhn dat je haar gaat pluizen en statisch wordt. De BaBybliss Smooth Pro heeft twee blaasstanden en drie temperatuurstanden (waaronder een koude stand). De BaBybliss Smooth Pro heeft een snoer van 2,8 meter. De föhn maakt relatief veel geluid.

De BaBybliss Smooth Pro is momenteel* € 42,99.

 


Remington Air 3777 / Air 3D

De Remington Air 3777/Air 3D is een föhn met een DC-motor. De föhn produceert relatief veel geluid. Er zijn 2 standen en een koude blaasstand. De föhn maakt gebruik van ionische technologie om pluizig en statisch haar te voorkomen. De föhn weegt 450 gram en heeft een kabellengte van 3 meter

De Remington Air 3777 / Air 3D is momenteel* € 76,99.

 


Bellissima My Pro Diffon Ceramic

De Bellissima My Pro Diffon Ceramic heeft 2 blaasstanden. De föhn is makkelijk vast te houden en weegt 510 gram. Er is geen koude stand op deze föhn aanwezig. De föhn heeft een AC motor en een kabellengte van 2,2 meter

 

De Bellissma My Pro Diffon Ceramic is momenteel* € 59,95.

 

BaByliss Sensor Föhn 6500FRE

De BaByliss Sensor Föhn 6500FRE heeft een digitale motor. De föhn heeft twee temperatuur standen en drie blaasstanden. Door de ionische technologie voorkom je onnodige pluis en statisch haar. De Babyliss Sensor Föhn is met 400 gram een relatief lichte föhn. De föhn heeft een kabellengte van 2,8 meter. Bij de föhn is (net zoals bij de andere föhns) gewoon een diffuser mee geleverd. 

 

De De BaByliss Sensor Föhn 6500FRE is momenteel* € 109.

 

Ongeacht welke föhn je kiest, het is altijd belangrijk om een diffuser op de föhn te zetten. Een diffuser zorgt voor meer definitie van de krullen en minder pluis. Probeer een haarföhn nooit op de warmste stand te gebruiken, om haarschade te voorkomen.

Hopelijk heeft deze blog je geholpen bij het kiezen van de juiste haardroger voor jouw krullen. Voor vragen of opmerkingen kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

* momenteel betekent tijdens het schrijven van deze blog, natuurlijk proberen we de blog up to date te houden bij prijswijzigingen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

aafke
6 maanden geleden

Dit is een test, omdat het vorige bericht niet kon worden verstuurd via het reactie formulier onder de blog over de föhn.

aafke
6 maanden geleden

Fijn het werkt dus wel. Fijn die informatie over de verschillende motoren in föhns. Het heeft me geholpen bij het maken van mijn keuze.