Al onze producten zijn vrij van siliconen, parabenen, sulfaten, minerale oliën & uitdrogende alcoholen

Wat is CG?

De afkorting CG staat voor Curly Girl, maar het is natuurlijk niet alleen voor curly girls. Het is een methode, waarbij je alleen haarproducten gebruikt die geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol bevatten. Veel van deze ingrediënten drogen je haar uit. De CG methode vermijdt geen parabenen. Toch kiezen veel CG'ers ervoor om deze te vermijden, daarom zijn al onze producten ook vrij van parabenen. Wil je meer over deze ingrediënten lezen? Klik dan hier.

 

Krullend haar heeft meer vocht nodig dan steil haar, daarom is de CG-methode ontstaan voor en door mensen met krullen, dit betekent niet dat mensen met steil haar geen baat kunnen hebben bij deze methode.  Sterker nog, het zou ook nog kunnen dat je denkt steil haar te hebben, maar dat door het toepassen van de CG-methode je meer krul of slag blijkt te hebben dan je eerst dacht! Het vermijden van slechte ingrediënten in je haarproducten is natuurlijk goed voor elk haartype, niet alleen voor krullend haar. Het is belangrijk dat, als je eenmaal aan de methode begint, je het ook aanhoudt. De CG-methode werkt niet, wanneer je het een beetje toepast.

 

De producten

Elk haar heeft andere producten nodig, dit is vooral proberen, proberen en kijken wat het beste voor jou werkt. Natuurlijk kunnen we je wel op weg helpen. Om de beste producten voor je haar te vinden is het handig om je haareigenschappen te weten, doe de haareigenschappentest. Onder haareigenschappen valt: krultype, haardikte en porositeit van je haar. Om achter je haareigenschappen te komen klik hier!

In een conditioner zit al een lichte reiniger om je haar schoon te krijgen. Dit wordt ook wel CoWash genoemd. Je kan een CoWash gebruiken om je haar te reinigen tussen je CG-shampoo wasbeurten door. Je kan dit doen met een normale conditioner, maar er zijn speciale Co-Wash producten voor. Een Co-Wash conditioner zit qua reiniger tussen een shampoo en conditioner in, en reinigt dus iets grondiger dan een normale conditioner. Het haar wassen met een conditioner of Co-Wash Conditioner werkt niet voor iedereen, ook dit is weer een kwestie van uitproberen. Zorg er dan voor dat je de conditioner goed in je hoofdhuid masseert.

Een CoWash reinigt vaak niet volledige alle product restjes (ook wel build-up genoemd). Hierom is het belangrijk om ongeveer een keer per week een CG-vriendelijke shampoo te gebruiken.  

 

Het stappenplan

Stap 1: Bekijk je haareigenschappen

Stap 2: De Final Wash

Stap 3: Voedend masker

Stap 4: Eerste wasbeurt 

Stap 5: Styling

(Klik op de stap voor meer informatie)

 

Eco CG producten 

Sommige CG’ers willen liever alleen Eco CG-producten. Hiermee wordt bedoeld dat de producten alleen maar van natuurlijke ingrediënten zijn gemaakt. Vaak wordt er bij de productie van deze producten extra rekening gehouden met het milieu, door bijvoorbeeld de verpakking te maken van gerecycled plastic. Wij hebben een speciale pagina gemaakt voor producten die zowel Eco als CG vriendelijk zijn.

 

Laatste tips

  • Vermijd hete behandelingen, zoals ( te heet) föhnen, stijlen en krullen, deze drogen je haar namelijk uit.
  • Spoel het liefste de shampoo, conditioner en masker uit met koud of lauw water.
  • Volgens de officiële CG-methode van Lorraine Massey borstel je je haar niet, je kamt je haar met je vingers door, als je haar nat is en er conditioner in zit. Je haar wordt namelijk statisch van de meeste haarborstels en kammen, waardoor het eerder gaat pluizen. Veel mensen vinden het fijn om toch een borstel te gebruiken en hebben goede ervaringen met de Denman Brush. Je kan ook een kam gebruiken waarbij er veel ruimte zit tussen de tanden (dit is vergelijkbaar met je haar doorkammen met je vingers). 
  • Als je ervoor kiest je haar te borstelen, doe dat dan alleen als je haar nat is en het liefst doordrenkt met conditioner.
  • Gebruik een microvezel handdoek om het overtollige water en product uit je haar te knijpen
  • Gebruik bijvoorbeeld een katoenen shirt om je haar in te wikkelen na het douchen (als je dit fijn vind), voor minder pluis. 
  • Je haar moet wennen aan de nieuwe producten, geef het wat tijd, hoelang dat nodig is, verschilt per persoon.
  • Probeer ongeveer één keer per week een CG-vriendelijk masker te gebruiken, om je haar goed te voeden.

 

Kijk hier voor meer Tips & Tricks!